lördag 13 oktober 2012

tacopaj

  • Deg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g nötfärs
  • 1 klick smör eller annat matfett
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche paprika chili
  • 1 stor tomat, skivad
  • 1 burk skivade marinerade jalapeños
  • 2-3 dl riven ost

  •  
     
    1. Blanda mjöl och smör till en grynig massa.
    2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och tryck därefter ut den i en normalstor pajform.
    4. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
    7. Bryn köttfärsen i lite matfett. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om.
    8. Låt sjuda på svag värme 10-15 minuter. Rör om då och då.
    9. Lägg nötfärsfyllningen i pajskalet.
    10. Bred över crème fraiche.
    11. Fördela tomatskivorna och jalapeños ovanpå.
    12. Strö till sist över osten.
    13. Grädda pajen 10-15 minuter tills den fått fin färg.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar