torsdag 18 oktober 2012

Recept värt att testa :)

 

Stuvad Pytt


Ingredienser till 4 portioner:

8 medelstora potatisar,
skalade och skurna i små kuber
1 stor morot, skalad och smått tärnad
1 gul lök, finhackad
300 gram kassler (kyckling)
1 dl matlagningsgrädde, lågprocentig
Salt och svartpeppar
Ägg + matfett till stekning



Gör såhär:
1. Skala morötter och potatis, skölj dem och tärna dem sedan smått. Hacka löken.
2.  Stek potatis, morötter och lök på medelvärme i 15-20 minuter, rör om titt som tätt så att maten inte bränns vid. Tillsätt eventuellt mer matfett om det behövs. Potatis och morötter ska bli nästan helt mjuka igenom.
3. Tärna kasslern och fräs ett par minuter i stekpannan. Häll över grädden till stekpannan och låt puttra cirka 10 minuter tills det mesta av grädden har kokat bort.
4. Stek under tiden ägg till de som önskar.
5. Smaka av pyttipannan med kryddor.
6. Servera genast och gärna tillsammans med rödbetor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar