söndag 4 november 2012

Recept Tryffelkaka

Tryffelkaka
 
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao  
2 tsk vanilj
2 krm salt  
2 ägg         
2 dl mjöl   
 
tryffel: 1,5 dl grädde , 2 msk smör,200g choklad
  1. smält smör,rör ner socker,kakao,vanilj o salt .Rör ner ett ägg i taget o sist mjölet. bred smeten i bröad form grädda i 25 min på 175 Ckakan ska va lite lös i mitten.
  2. Koka  under tiden grädde o smör i kastrull. ta av den från platta o hacka i chokladen. Rör ner chokladen tills den smälter -Ställ in i kylen i en timme.Bred tryffeln på kakan. Låt stå minst en timme i kylen innan servering.Kan göras 4 dagar före servering.
  3. Skär tryffeln i smala tårtbitar ,servera med hallon-pudra över florsocker-Gött!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar