Tryffelkaka
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vanilj
2 krm salt
2 ägg
2 dl mjöl
tryffel: 1,5 dl grädde , 2 msk smör,200g choklad
- smält smör,rör ner socker,kakao,vanilj o salt .Rör ner ett ägg i taget o sist mjölet. bred smeten i bröad form grädda i 25 min på 175 Ckakan ska va lite lös i mitten.
- Koka under tiden grädde o smör i kastrull. ta av den från platta o hacka i chokladen. Rör ner chokladen tills den smälter -Ställ in i kylen i en timme.Bred tryffeln på kakan. Låt stå minst en timme i kylen innan servering.Kan göras 4 dagar före servering.
- Skär tryffeln i smala tårtbitar ,servera med hallon-pudra över florsocker-Gött!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar